Kaip augaliniai funkciniai produktai gali pagerinti mūsų sveikatą?

Kaip augaliniai funkciniai produktai gali pagerinti mūsų sveikatą?

Vis daugiau žmonių visame pasaulyje renkasi sveikesnį gyvenimo būdą ir natūralesnius ir mažiau perdirbtus produktus. Tarp jų ypač daug dėmesio susilaukia augaliniai funkcinio maisto produktai. Bet kas iš tiesų yra „funkcinis maistas“ ir kuo jis gali būti naudingas mūsų organizmui?

Kas yra funkcinis maistas?

Funkcinis maistas – tai tokie produktai, kurie, be pagrindinės mitybinės vertės, turi papildomą naudą sveikatai. Jie gali padėti stiprinti imuninę sistemą, gerinti virškinimą, mažinti nuovargį, palaikyti normalią širdies veiklą ar prisidėti prie geresnės emocinės savijautos.

Šie produktai dažnai yra turtingi natūraliais biologiškai aktyviais junginiais: vitaminais, mineralais, antioksidantais, skaidulomis, augaliniais ekstraktais.

Kodėl verta rinktis augalinį funkcinį maistą?

  1. Natūralumas. Šie augalinės kilmės produktai dažniausiai yra mažai perdirbti  išsaugant jų maistinę vertę ir neturi sintetinių priedų.
  2. Įvairovė. Juose būna daug mikroelementų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų – daugiau nei standartiniouse maisto produktuose
  3. Lengvas įtraukimas į mitybą. Tokie produktai dažnai vartojami kaip milteliai, kokteiliai ar maisto papildai, todėl juos lengva derinti su įprastu maistu.

Pagrindinės sritys, kuriose padeda funkcinis augalinis maistas:

  • Imunitetas. Vitaminas C, D, cinkas, selenas esantys spirulinje, sėklose,  uogose ir jų milteliuose – visi šie komponentai palaiko imuninę sistemą.
  • Energija,  geležis, B grupės vitaminai padeda kovoti su nuovargiu ir išsekimu.
  • Virškinimas. Skaidulos iš linų sėmenų, kanapių sėklų, margainio, mikrodumblių, skaidulos ir fermentai – palaiko žarnyno sveikatą.
  • Kraujotaka ir širdis. Omega-3 rūgštys iš linų, antioksidantai iš uogų  – padeda palaikyti normalų kraujospūdį ir širdies veiklą.

Mokslinis pagrindimas

Funkcinio maisto sąvoka yra pripažinta ir tiriama visame pasaulyje. Europos Komisija bei moksliniai žurnalai, tokie kaip Journal of Food Science and Technology, pateikia įrodymus apie teigiamą funkcinio maisto poveikį sveikatai.

Martirosyan, D.M. & Singh, J. (2015). „Functional foods and chronic diseases: A review.“ Journal of Food Science and Technology. DOI: 10.1007/s13197-015-1789-3

Kaip pradėti?

Svarbiausia – pradėti nuo paprasto žingsnio. Integruokite augalinį funkcinį maistą į savo rytinį kokteilį, avižinę ar kitą košę, jogurtą, salotas ar tiesiog ištirpinkite kelis šaukštus mišinio stiklinėje vandens. Reguliariai vartojamas, jis gali tapti natūraliu ir saugiu sąjungininku siekiant geresnės savijautos.


SPILA supermaisto mišiniai – tai kruopščiai subalansuoti augaliniai funkciniai produktai, praturtinti vertingais mikroelementais ir aktyviosiomis medžiagomis, kuriuos lengva įtraukti į kasdienį racioną.

Sužinokite daugiau: www.spila.lt

Mūsų funcinis maistas pats iš savęs turtingas vitaminais, mineralais, antoksidantais skaidulomis turi prebiotinį poveikį

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl jų naudojimo. Daugiau informacijos

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close