LT / EN / RU / EE / LV



Spirulina

 SPIRULINOS POVEIKIS  ŽMONIŲ SVEIKATINGUMUI IR LIGŲ PREVENCIJAI 

Unikali spirulinos cheminė sudėtis – didelis kiekis baltymų ir jų ekologiniai pranašumai, palyginti su alternatyviais baltymų šaltiniais, fiziologiškai suderintas nepakeičiamų aminorūgščių, vitaminų, mineralinių medžiagų kiekis lemia spirulinos maistinę vertę ir jos, kaip sveikos mitybos produkto, vartojimą. Taigi spirulina yra plačiai naudojama daugelyje šalių kaip ekologiškai švarus sveikos mitybos produktas, kasdienio maisto dalis, funkcinis maistas dedama į maisto papildus, siekiant papildyti dietas baltymais ir vitaminais. Ji vartojama natūrali, ruošiant įvairius patiekalus, kaip maistas ar maisto dalis. Spirulina patraukia visų dėmesį pirmiausiai kaip baltymų šaltinis, kurių kiekis spirulinoje 65 – 71 %. Spirulinoje yra didelis kiekis organizme nesintezuojamų nepakeičiamų aminorūgščių, vitaminų, mineralinių medžiagų. Didelis spirulinos pranašumas yra mažas riebalų kiekis – bendrieji lipidai sudaro ne daugiau kaip 5 %, cholesterolis tik apie 0,013 %.
 
Spirulina naudojama žmonių, gyvūnų akvakultūrų maistui yra biologinė žemiausia maisto grandinės dalis. Jos maistinis, sveikatos, efektyvumo ir kitoks poveikis buvo tiriamas plačiąjai gyvūnų grupei tame tarpe ir žmogui.